Wat doet NOA Info voor ouders Info voor kinderen BrainGym KinderYoga Contact

Voor wie is BrainGym bedoeld?

Voor iedereen die gemotiveerd is om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen om “er alles uit te laten komen wat er in zit” BrainGym is er dus voor kinderen, voor leerkrachten, remedial teachers, logopedisten, fysiotherapeuten en niet in de laatste plaats voor ouders.

  Wat is BrainGym?


De ontwikkeling van onze hersenen loopt parallel met de ontwikkeling van ons lichaam. Beide ontwikkelingen stimuleren elkaar. Een goed voorbeeld hiervan is het kruipen. Links en rechts moeten goed kunnen samenwerken om te kunnen kruipen.
Indien er tussen de hersenen een blokkade is, waardoor kruipen bemoeilijkt wordt, heeft dat weer grote gevolgen voor de volgende ontwikkelingsfase: het lopen.

BrainGym stimuleert de hersenen en richt zich op het oplossen van blokkades door fysieke oefeningen en massages. Door BrainGym komt het lichaam beter in balans en worden negatieve stressfactoren bestreden.
Bij BrainGym ligt de focus meer op de mogelijkheden en de kwaliteiten dan op de problemen.
 

Hoe werkt BrainGym?


Er wordt getest welke (leer)activiteit of beweging negatieve stress veroorzaakt. Vervolgens worden speciale oefeningen uitgetest en uitgevoerd om de blokkades op te lossen.

Door deze bewegingen gaat de energie (weer) stromen tussen beide hersenhelften en van en naar de zintuigen. Het brein en het lichaam gaan beter samenwerken en het leren en leven wordt weer leuk! Braingym is perfekt toe te passen in het (reguliere) onderwijs in een groep en/of individueel.
 

NOA Kindertherapie Saskia Dattatreya-Dudok van Heel Tel. 0514-604230/06 10 599 212 Saskia@noa-kindertherapie.nl