Wat doet NOA Info voor ouders Info voor kinderen BrainGym KinderYoga Contact

Hoe werkt KinderYoga?

Bij kinderyoga ligt de nadruk op de verschillende houdingen, die geschikt en haalbaar zijn voor kinderen, en op ademhalingsoefeningen. Bij de ademhalingsoefeningen gaat het om het aanleren van een goede buikademhaling, waardoor een kind zich beter kan ontspannen, concentreren en nadenken. Het gaat bij kinderyoga niet om presteren, maar om doen en is voor alle kinderen geschikt

  Wat is KinderYoga?


Kinderen van nu hebben het druk, En als ze wel even tijd voor zichzelf hebben, zijn ze liever lui dan moe. Dus zitten ze achter de computer of voor de tv . Het gevolg: gehaaste, gespannen en stijve kinderen die al moe worden als ze naar sport kijken.

Dit is wat gechargeerd, maar sommige kinderen lopen vast op de drukte en de chaos om hen heen. Ze vinden het moeilijk om rustig te worden, zijn inderdaad stram en stijf zodat het ze belemmert in hun bewegen.
Kinderyoga is een prima manier om rust te vinden en te leren met je lichaam om te gaan.


 

Wat doet KinderYoga?


Kinderen krijgen de mogelijkheid controle uit te oefenen over hun lijf. En over hun gevoel. Een verdrietig kind zit in elkaar gedoken; angst of boosheid geeft spierspanning. Kinderen leren door yoga dat zij de baas zijn over zichzelf, dat ze krachten in zichzelf kunnen aanboren en dat zij sterker zijn dan ze dachten.

NOA Kindertherapie Saskia Dattatreya-Dudok van Heel Tel. 0514-604230/06 10 599 212 Saskia@noa-kindertherapie.nl